Over het evenement

De BeneVia Spuiloop Hoeksche Waard vindt voor de eerste keer plaats op vrijdag 19 juni 2020. Het is een gezellig hardloopevenement dat met de diversiteit aan afstanden voor iedereen iets te bieden heeft. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen!

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de binnenstad van Oud-Beijerland en de schitterende omgeving langs het Spui. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarop onderweg veel te genieten valt!

Bereikbaarheid

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden op het parkeerterrein Vierwiekenplein of in parkeergarage De Veiling. De start, finish en het wedstrijdsecretariaat zijn allemaal op korte loopafstand van deze parkeerplaatsen. Mensen uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Tevens kun je met de bus het evenement bereiken. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden in parkeergarage De Veiling. Dit is op loopafstand naar de start/finish in de Oost-Voorstraat waar de kleedgelegenheid en sanitaire voorzieningen voor de deelnemers zich bevinden.

Wedstrijdsecretariaat

Nabij start/finish is het wedstrijdsecretariaat geplaatst, hier kunnen deelnemers hun startnummer ophalen, vragen stellen en indien beschikbaar nog startnummers of shirts kopen. Startnummers dienen 15 minuten voor aanvang van de desbetreffende afstand opgehaald te worden.

Tijdregistratie

Er is tijdregistratie middels een chip voor de 5 en 10 KM. De tijd wordt weergegeven middels klokken bij de start/finish. De eerste die over de finish komt is de winnaar.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Nabij de start en finishlocatie zijn tenten die dienen als kleedruimtes aanwezig waar de deelnemers terecht kunnen gedurende het evenement. Rondom de start en finish staan enkele mobiele toiletvoorzieningen. Ook zal er een mogelijkheid zijn om je bagage kwijt te kunnen bij de tasafgifte tegen betaling van €1,50 (€2,- op de dag zelf).

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht voor alle deelnemers. Daarnaast is er op het parcours van de 5 kilometer 1 waterpost, en zijn er op het parcours van de 10 kilometer twee waterposten. De locaties van de waterposten zullen later bekend worden gemaakt.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden bemand door minimaal 2 EHBO’ers. Daarnaast zullen er 2 EHBO’ers mobiel per fiets meerijden over het parcours tijdens alle afstanden.

Toiletten

De toiletten bevinden zich nabij de start/finish locatie in de Oost-Voorstraat.

Informatie voor bewoners

Op de dag van de BeneVia Spuiloop Hoeksche Waard zelf zullen er een aantal verkeersmaatregelen moeten worden getroffen om het evenement veilig te laten verlopen. In de speciale bewonersbrief die wordt verspreid in aanloop naar het evenement kunt u precies lezen welke maatregelen dat zijn.